На 25-ти и 26-ти ноември в Русе се проведе методологически уъркшоп за преподавателите от университетите участващи в проекта „Трансгранична университетска мрежа за интеркултурна комуникация” по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.

Успоредно с уъркшопа Международно дружество Елиас Канети организира в Русе културни събития със съвместното участие на творци от Румъния и България. На 25-ти ноември от 18.00 ч. в Зала „Култура” се състоя камерен концерт на Пламен Бейков – бас и Божена Петрова – пиано „Любовта е…” (творби на Бах, Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Шуман, Брамс), а от 19.00 ч. същата вечер в Австрийска библиотека д-р Мими Корнажева изнесе доклад на тема „Езиковата политика – политика за сигурност”.

На 26-ти ноември от 17.00 ч. в Русенска художествена галерия се проведе пърформанс „Начин на комуникация” – музика: Николай Иванов-ОМ, А. Уайнбъргър, художници: Кристиан Топан, Мируна Будестяну, Силвио Туркулет, Валентин Георгиев, Вяра Гунева, Георги Пасев, Златка Стойкова, Красимира Кирилова, Николай Бузов и Таня Пасева. След него от 18.30 часа в Австрийска библиотека се състоя литературно четене на откъси от творбите на румънския писател Анжело Мицкевич с преводачката от румънски Ванина Божикова.

Повече информация за проекта…