Десетият международен фестивал за културен обмен и неформално образование MitOst ще се състои в град Русе от 3 до 7 октомври 2012 г. Повече от 250 граждански ангажирани членове на сдружение MitOst от цяла Европа ще пристигнат в Русе за фестивала.

Програмата включва уъркшопи, дискусии, културни събития и може да бъде изтеглена оттук. Карта с местата на провеждане можете да намерите тук, а описание на всички събития на страницата на MitOst. Всички събития са безплатни и отворени за желаещите да участват. Повече информация можете да получите във Фестивалната централа – кафе-библиотека BH на 4 и 5 октомври.

Досега фестивалът е бил гост в девет европейски града – Печ (Унгария), Вилнюс (Литва), Вроцлав (Полша), Тимишуара (Румъния), Гьорлиц (Германия), Ушгород (Украйна), Гданск (Полша), Перм (Русия), Ческе Будейовице (Чехия).

Русе бе избран да се нареди до тези градове на конкурентен принцип като неговата кандидатура бе предпочетена заради богатото ни наследство на граничен мултикултурен град и отличното партньорство на сдружение MitOst с Международно дружество „Елиас Канети“, коeто е домакин на фестивала.


[/fusion_text]