Support: Portable Elephant

6 октомври 2013
МАX CLUB, ул. „Александровска” 84
20:00 ч
.

Готови ли сте за рокендрол? Ей ви го – в центъра на Русе в неделя вечер, 6 октомври KING AUTOMATIC ще призове духовете на Ramones и The Cramps, а защо не и самия Дявол. С щипка Джери Лий Луис, Kraftwerk, Баланеску, ямайски, бибоп и западноафрикански ритми и какво ли още не в един потресителен пънк-блус-рокабили спектакъл.

Един от Топ 10 артистите на европейската one man band рокендрол сцена, Джей, познат в миналото като барабанист на легендарната френска пънк банда Thundercrack, a от десетина години основно с проекта си KING AUTOMATIC, който в момента записва четвъртия си албум за Voodoo Rhythm Records, се нарежда в пантеона на рокендрола от бъдещето до имена като Reverend Beat-Man, Dead Elvis и Incurabili.

Каубои в Чернобил, Доктор Джекил и Сестра Хайд, Бъди Холи, вампири-диабетици, черни кадилаци и тежък американски акцент – светът на KING AUTOMATIC съдържа всички задължителни съставки, за да ни пренесе в един паралелен свят, зловещо напомнящ атмосферата на разказа „Дяволският оркестър” на Стивън Кинг. Тук обаче оркестърът не само се дирижира, но и на практика се състои от един човек. Седнал зад барабаните с клавир, китара и хармоника, Джей сам постига звука на рокендрол-комбо и то не само технически, но и емоционално. След този концерт определено няма да сте същите! Напук на британско-американската максима, че французите не разбират нищо от рокендрол!

Концертът е и поредната успешна колаборация между „Аларма” (БНР) и Max Club като промоутъри, а в чест на десетия юбилей на „Аларма Пънк Джаз” като подгряваща група ще се включат и Portable Elephant, една от най-кретивно-деструктивните нови български инструментални формации (русенска, разбира се), която тази година откри фестивала Artmospheric, a през следващите месеци често ще попада във фокуса и на „Аларма Пънк Джаз”.

Концертът ще се записва от екип „Външни предавания” на БНР.

Събитието се организира от Аларма Пънк Джаз No10 с подкрепата на Международно дружество „Елиас Канети”.

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg
http://www.kingautomatic.com