❗️ Днес от 18:00 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание, каним всички любители и ценители на думите, създаващи и пренасящи ни в друго време и действителности да споделят емоцията по обявяване и връчване на Национална литературна награда „Елиас Канети“ 2019.

В раздел „Белетристика“ номинирани са 7 автори: Елена Алексиева за романа „Свети вълк“, Яница Радева за „Пътят към Тива“, Румяна Захариева за „Ръкавици за студената война“, Христо Карастоянов за „Животът няма втора половина“, Ирена Иванова – Рене Карабаш – „Остайница“, Георги Господинов за „Всичките наши тела“ и Георги Тенев с „Балкански ритуал“, а в раздел „Драматургия“, от постъпилите две предложения, номинацията е за пиесата „Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното)“ на Константин Илиев.

Сценарист на този празник на литературата е Ралица Константинова – актриса в ДТ „Сава Огнянов“ – Русе, която е и водещ, заедно с Венцислав Петков, също актьор от Русенския драматичен театър. По време на церемонията ще имаме възможността да се насладим на популярни джаз парчета в изпълнение на триото: Иван Куртев – пиано, Мартин Пенчев – тромпет и Данаил Ненков – саксофон.

Очакваме Ви! 

НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА "ЕЛИАС КАНЕТИ" ❗️ Днес от 18:00 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание, каним всички…

Posted by Elias Canetti on Wednesday, October 30, 2019