+++ Състезание на 5-ти май от 12.00 ч. в Скейт Парка
+++ Афтър парти на 5-ти май от 19.00 ч. в Дом Канети
+++ Музикален уъркшоп с Ricoloop на 6-ти май от 12.00 ч. в Дом Канети

Събитието на годината за всички фенове на скейтборда: Скейтбординг Фестивалът „Collision Course” се състоя на 5-ти май 2012 г. (събота) за шести пореден път в Русе. Мястото на събитието бе Скейт Парка зад Градската Филхармония (Дома на културата).

Над петдесет ентусиаста решиха да премерят сили в категориите Паркур и Най-добър трик. След връчването на наградите, на 5-ти май от 19.00 ч. в Дом Канети имаше афтър парти, на което заби берлинският лууп DJ Ricoloop.

Ricoloop експериментира с различни аналогови и дигитални инструменти и ги миксира на сцената със своята лууп-машина като добавя бийтбокс и перкусии с уста: www.ricoloop.com

След фестивала и афтър партито, на следващия ден продължихме с програмата:

На 6-ти май 2012 г. от 12.00 ч. в Дом Канети (ул. Славянска 12) започна Музикален уъркшоп с Ricoloop. Всички участници имаха възможността да се поупражняват в луупа и бийтбокса с професионална помощ.

Двудневните събития на 5-ти и 6-ти май 2012 г. са организирани от Международно дружество Елиас Канети и Скейт-магазина 360° с финансовата подкрепа на Гьоте-Институт България, Фондация Робърт Бош, Русенския Скейтборд-Клуб, Асто Метал, Нетуоркс България, Езикова школа „Фарос” и Русенска Община.

За сваляне/Линкове:

Музика и видеота на RICOLOOP