Филмова прожекция и дискусия с режисьора Илиян Метев

19 май 2014, 19:00 ч.
Дом Канети, ул. Славянска 12, Русе

Sofia’s Last Ambulance показва ежедневието на Краси, Мила и Пламен – лекар от Бърза помощ, медицинска сестра и шофьор на линейка. Тяхната кола е една от общо 13-те линейки, грижещи се за двата милиона жители на София. Работата им е белязана от ежедневната битка с корупцията, с лошата здравна система, както и със собствената им мизерия. На дневен ред стоят двойни смени, забързаност и припадъци, ако не успеят да пристигнат навреме.

Sofia’s Last Ambulance описва чувствителния образ на трима човека, които безкористно се мъчат да помагат на другите – въпреки своя живот и работата в най-бедната страна членка на ЕС.

Илиян Метев е роден през 1981 г. в София и прекарва младежките си години в Германия. Учи приложни изкуства, както и режисура на документални филми в Лондон, като завършва през 2008 г. с наградения филм „Голешово”. Sofia’s Last Ambulance е удостоен с много награди, сред които Немската награда за документален филм за 2013, Visionary Award за млад талант в програма „Седмицата на критиката” в Кан 2012, както и Сребърен гълъб от ДОК-фестивала в Лайпциг през 2012 г.

Повече информация: www.sofia.wfilm.de

В сътрудничество с: