13 май
13:00, Австрийска библиотека

„Слуховидецът“ е превод на рядка немска дума, която Елиас Канети използва, за да назове един особен характер. Тя също се превръща в название на сбирка от 50 характера, всеки от които е дълъг около една страница и толкова учудва читателя по един или друг начин, че дори го кара той самият да започне да измисля подобни характери.  Ето защо 110-ата годишнина от рождението на Елиас Канети е повод за стартиране на проекта Да продължим да пишем „Слуховидеца“.

В рамките на този проект Ви каним да вземете участие в нашия уъркшоп и заедно с други креативни хора да измислите собствени, нови характери. Можете да пишете и за себе си или за човек, за когото винаги сте искали да пишете! Защото както казва самият Канети: „Всеки носи в себе си ред характери, те представляват неговия опит и определят неговия образ на човечеството.… Би било полезно, да се измислят нови характери, които още не са изхабени и отново изострят сетивата за себе си… Склонността, да се наблюдават хората в тяхното разнообразие, е съвсем елементарна и трябва да се подхранва.“

Уъркшопът ще се състои на 13.05.2015 г. от 13.00 до 17.00 часа на български и немски език. Броят на участниците е ограничен до 12. Записването е задължително по е-майл: anastasia.novikova@eliascanetti.org Владеенето на немски не е задължително условие за участие, но Ви моля да посочите в заявката, дали говорите немски и нивото на владеене на езика!

Със съдействието на: