Презентация на жанра Echtzeitmusik и кратък концерт с цигуларката Биляна Вучкова

24-ти март 2015 г. – 17:30 ч.
Зала „Култура”, ул. „Цариброд” № 3, Русе

По-голяма част от работата на цигуларката Биляна Вучкова е тясно свързана с Echtzeitmusik сцената (букв. „в реално време“), чиито корени се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години на миналия век. Echtzeitmusik сцената развива голямо разнообразие от експериментални музикални форми, свързани с оригиналния стил на изразяване на различните изпълнители (например траш-поп, електроника, пърформанс и саундарт).

Биляна вече предизвика внимението на публиката в Русе миналото лято по време на концерта си заедно Михаел Тике (кларинет). Сега тя се завръща в града за участие в Мартенски музикални дни на 23 март. На 24 март Биляна е поканена от Дружество Канети да представи Echtzeitmusik в Русе. Нейната презентация в зала „Култура” от 17:30 часа ще покаже различни видеа на изпълнения на жанра и ще обсъди неговите особености с публиката. Вечерта ще завърши с кратък соло концерт.

Биляна е динамична и напълно отдадена соло и оркестрална музикантка, композитор, импровизатор, която работи в разнообразни музикални стилове. Тя учи класическа цигулка в престижни висши училища в САЩ, има изяви на сцени като „Карнеги хол“ в Ню Йорк и „Джордан хол“ в Бостън. Обича да поема рискове, подхождайки към съвременния и към класическия репертоар с еднакво вдъхновение и свобода. Като самостоятелен изпълнител или в проекти с други артисти Биляна е гост на фестивали и концерти по цял свят.

В сътрудничество с: