Уважаеми членове и приятели на МДЕК,

С настоящото искам да Ви уведомя, че окончателно спечелихме процеса за Дом Канети. Като проект Дом Канети е приет в Оперативната програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. на Община Русе и когато въпросите на собствеността бъдат решени окончателно, ще може да бъде изработен и първи проект за реставрацията на Дома.

Сега обаче от нас се изисква да платим натрупалите се данъци и такси от последните десет години. Цялата сума възлиза в момента на 7140,92 лева, което в евро прави приблизително 3650 евро. Естествено ние не разполагаме с тази сума но Дом Канети не би трябвало да бъде загубен поради тази причина. Затова се обръщаме към Вас, всички ние да съдействаме с дарения за Дом Канети, за да можем да продължим и в бъдеще да го ползваме за нашите културни дейности.

Тъй като преводите от чужбина са обвързани с доста големи такси, проф. Клаус Рот от Мюнхен, член на Международното настоятелство на МДЕК прояви готовност да събира даренията от чужбина на специална своя сметка и след това да изпрати събраната сума на дружеството. В България даренията се събират на сметката на МДЕК.

Важно е да се напише причината за дарението: ДАРЕНИЕ ДОМ КАНЕТИ, за да може да се борави със сумата по предназначение.

Предназначение: ДОМ КАНЕТИ

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ

ул. Александровска 33

7000 Русе

Международно д-во Елиас Канети сдр.

IBAN: BG29BUIN95611000507069  

BIC: BUINBGSF

С надеждата, че с всеобщи усилия ще можем да решим проблема и да спасим Дом Канети като културен институт Ви поздравявам сърдечно.

Ваша Пенка Ангелова

PS: Получените дарения се отбелязват в списъка за дарения, който се намира на страницата на МДЕК. На дарителите се издават разписки за дарение.

Благодарим на всички наши поддръжници!

Тук ще намерите актуализиран списък с всички дарители