Скъпи приятели,
Моля, обърнете внимание на няколко много важни промени в програмата на Литературния фестивал в Русе:
?На 13.10 от 19:00ч. в Дом Канети ще свирят CARNEVALLE ENSEMBLE, инструменталисти-солисти от оркестъра на Държавна Опера Русе. Ще представят 70-минутна концертна програма с австрийска музика.
Струнен квартет (Роберто Карневале-цигулка, Мила Иванова-цигулка, Сара Шасбергер-виола, Пламена Величкова-виолончело), флейта, кларинет и контрабас.
❗️На 14.10 от 17:00ч. събитието с Йозеф Винклер няма да се проведе на живо, понеже авторът не може да пътува до България. (Съществува възможност да участва през ZOOM)
? На 15.10 от 18ч. участието на Димитър Ангелов – с представяне на превода на книгата на Илия Троянов и Томас
Гебауер „Помощ? Помощ!“ се отлага за сега.
‼️ Събитието на 16.10 запазва същите час и място (16ч в Австрийска библиотека) но се измества за 17.10,
❗️❗️❗️тоест за посетилите повече от 5 събития, книжки и закриване на фестивала също на 17.10.❗️❗️❗️
Надяваме се на Вашето разбиране и ще Ви държим в течение за всички бъдещи промени.

13-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ РУСЕ „ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“

01 – 16 октомври 2020 в Дом Канети на бул. „Славянски“ 12, както и в Доходното здание на площад „Свобода“ 4

Фестивалът се организира от Международно дружество „Елиас Канети“ с любезната подкрепа на Гьоте-институт София, Полския институт в София, Чешкия културен център в София, Австрийското посолство в София и др.

Посетете поне 5 от събитията на фестивала и ще получите подарък книга. Това ще стане по време на закриването в петък, 16 октомври, в зала „ЕВРОПА“ на Доходното здание в Русе.

13-то издание на Литературния фестивал се провежда в една особена година и то във всички посоки на живота ни. Ограничения за пътуване, карантина, тестове за Ковид 19… Като отговор на всичко това ние предлагаме повече събития, повече участници, чиста литература, но също така театър и музика. Отново през октомври МД“Елиас Канети“ ви кани да споделим удоволствието от четенето заедно с автори от България и чужбина, да очертаем най-актуалните аспекти на международната и местна култура, литература и изкуство. Тази година Фестивалът дава уникалната възможност на публиката в Русе да премине през различните начини на мислене и властовите отношения между реалните и възможните светове, между това, което искаме да бъдем, и това, което сме. Нашите събития са с „вход свободен“, всички изисквания за събирания на открито ще бъдат спазени.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА В РУСЕ