4 декември | 14 часа,
Канев център, зала 2, Русенски университет

Международно дружество Елиас Канети, съвместно с катедра Европеистика и Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (БСНГИ) и с подкрепата на Посолството на САЩ в България организират семинар на тема „От, на и за народа” – популяризиране на непознати практики на гражданско участие от САЩ. Събитието ще се проведе от 14 часа в зала 2 на Канев център.

Програмата включва три кратки доклада и дискусия по следните теми: Даниела Божинова – Пряко участие на гражданите на САЩ в управлението чрез инициатива, референдум и отзоваване; Тодор Ялъмов – Участие на родителите и местните общности в управлението на американското училище (САЩ) и доц. д-р Ангелина Марковска – Неправителствен сектор, мозъчни тръстове и външна политика на САЩ.

Лекторите са правили проучвания по темите, които представят на място в САЩ като стипендианти на американски програми за научен обмен. Аудиторията ще бъде информирана за най-новото развитие на прякото участие и изборния процес в САЩ от Даниела Божинова, която наблюдава изборите на 6 ноември в САЩ.

Моля, заявете своето желание за участие на: svetlana.kirova@eliascanetti.org