2.05 Патрик Катани срещу Ил Тил / Концерт 20:00 ч, Дом Канети
3.05 „Ти си Бог” / Филмова прожекция 20:00 ч, Дом Канети
4.05 Минирампа / 15:00 ч, Дом Канети
9.05 Уъркшоп Graffiti Sketches / 15:00 ч, Дом Канети
„Wholetrain” / Филмова прожекция 20:00 ч, Дом Канети
10.05 Състезание / 12:00 ч, Скейтпарк
11.05 „Скейтъри в Египет” / Филмова прожекция 20:00 ч, Дом Канети

На вниманието на всички скейт фенове от региона, Скейтбординг фестивалът „Collision Course” ще се проведе в събота, 10 май 2014 г. за осми пореден път в Русе. Място на събитието ще бъде скейтпаркът зад Градската филхармония (Дом на културата). На 10 май от 10:00 ч. всички желаещи скейтъри ще могат да се регистрират за участие в състезанието. Очакват се многобройни участници от региона и България, които ще се изправят един срещу друг в категориите паркур и най-добър трик.

Още седмица по-рано, на 2-ри май, ще започне богатата фестивална програма, която ще бъде открита с концерта на немския продуцент и DJ Патрик Катани. От началото на музикалната си кариера, той изпробва различни жанрове, като се стреми постоянно да разнообразява музиката, която прави. От 2006 г. насам Катани продуцира комедийния рап проект ILL TILL & Xberg Dhirty6 Cru, който ще представи и пред русенска публика. Един хумористичен сблъсък между музика от последния му албум Blingsanity и неговото рапиране.

На 3-ми май ще се състои прожекция на филма „Ти си Бог” („Jesteś Bogiem“, 2012), с който режисьорът Лешек Давид прави портрет на полската хип-хоп група „Пактофоника”. Групата, активна от 1998 до 2003, полага основите на полския хип-хоп.

В петък, 9-ти май, от 15:00 ч. фестивалната програма продължава в Дом Канети с уъркшопа Graffiti Sketches с графити артисти от Русе. От 20:00 ч. ще се състои прожекцията на немския филм „Wholetrain“ от Флориан Гааг. Филмът хвърля поглед върху графити сцената, нейните социални структури, както и нейното въздействие в публичното пространство.

За край на фестивала в неделя, 4-ти май, русенската публика ще може да види филма „Скейтъри в Египет” („Slipping: Skate’s Impact on Egypt“, 2012) от Брет Вийзе Сандерс. Филмът разказва историята на първия и към днешна дата единствен египетски скейтбординг магазин, който създава една невиждана досега в Египет скейт сцена.

Събитието е организирано от Международно дружество Елиас Канети и Русенския Скейтборд-Клуб с финансовата подкрепа на Гьоте-Институт България, Полски Институт София, Позор, Асто Метал, Езикова школа „Фарос” и Русенска Община.