Денят на Европа отбелязва годишнината от Декларацията на Шуман, в която Робърт Шуман излага идеята си за форма на политическо сътрудничество. Днес това предложение се счита за начало на Европейския съюз. По случай Деня на Европа, който се отбелязва на 9 май, предлагаме тази информация, за да можете да надникнете зад кулисите на Европа и да се запознаете по-добре с институциите на Европейския съюз.

Ценностите и корените на Европейския съюз се коренят в европейската идея за свобода. Ето защо създаването на условия, необходими за оформянето и по-нататъшното усъвършенстване на Европа, също е част от самооценката на политическото образование. Задълбочете познанията си за Европейския съюз, неговите институции и бъдещето му.

АЗ, ТИ, ТОЙ – НИЕ СМЕ ЕВРОПА

По повод Деня на Европа Международно дружество „Елиас Канети“, Община Русе, Картинна галерия Русе, Гьоте институт и Европа директно организират:

ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ ЗА РИСУНКА“ АЗ, ТИ , ТОЙ – НИЕ СМЕ ЕВРОПА“.

 

КАКВА ЕВРОПА ИСКАМЕ?

По повод Деня на Европа директорът на Института за Дунавския Регион и Централна Европа, Виена, изнесе доклад пред студентите от Великотърновския университет.